top of page

Cronologia
1923 - 2006

Treballador incansable, molt arrelat a la seva terra, rep multitud de premis i realitza un gran nombre d’exposicions per Espanya, Europa, Nord i Sud Amèrica.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Siurana. 1942..jpg

1923.

Neix a Reus (Baix Camp) al carrer Sant Jaume, 16.

1927.

Mort sobtada del seu pare, veterinari municipal.

1928.

La família es trasllada a Cornudella de Montsant (Priorat), d’on és oriünda la mare, i va a l'escola pública de Ia vila.

1935.

Va a l’Escola dels Germans de la Doctrina Cristiana de Tarragona.

1936/1939.

Roman a Cornudella. Primers contactes amb el món artístic de la mà d’Ignasi Mallol i Ivo Pascual.

1940.

Exposa per primera vegada al Saló d'Artistes locals de Reus. Medalla Fortuny. Fa la primera exposició individual a Tarragona (Sindicat d’Iniciativa)

 

1941.

Trasllada la seva residència a Barcelona i ingressa a l'Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Exposa a Reus (Orfeó Reusenc). Medalla de Plata “Josep Masriera” de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, a Barcelona.

1942.

Exposa al Centre de Lectura de Reus.

1944.

Medalla Tapiró, en la primera convocatòria de la Diputació de Tarragona. 

Exposició al Centre de Lectura de Reus.

Marroc. 1949..png
3.jpg

1945. 

Exposa a Reus (Centre de Lectura) i fa viatges d'estudi a Madrid i Toledo.

1ª Colectiva de pintores españoles contemporáneos a Buenos Aires (Galerias Witcomb)

1946.

Guanya la primera borsa de viatge de la Fundació F. Amigo Cuyàs i viatja per Madrid, Toledo, Granada, Sevilla i el Marroc. Tercera medalla a la IV Exposición de Pintura y Escultura de Artistas Gracienses.

 

1947. 

Seleccionat per a l'Exposició de pintura catalana a Santiago de Xile i Buenos Aires.

1948.

Exposa per primera vegada a Barcelona (Galeries Pictòria). Viatja al Marroc.

1950.  

Borsa col·lectiva de l'Escola de Belles Arts per anar a Paris. Viatja a Andalusia i el Marroc. Exposa a Reus (Centre de Lectura). Col·lectiva “6 Pintores jóvenes” a la Syra.

 

1951.              

Exposa a la Sala Rovira de Barcelona

1952. 

Premi de Pintura a l'Exposició d'Art Religiós actual de Barcelona, organitzat pel Cercle Artístic de Sant Lluc. Exposa al Centre de Lectura de Reus.

1953.               

Segon Premi a l'Exposició Provincial d'Art de Reus

1954. 

Exposa a Madrid (Sala Los Madrazo) i al Museu Municipal de Mataró (amb Prat-Giné i Puiggalí). Col·lectiva a Paris (Ciutat Universitària de Paris, Col·legi d’Espanya). Menció Honorífica i subvenció al concurs "Premis Sant Jordi" de la Diputació de Barcelona. Subvenció de la Delegació Nacional d’Educació per a un viatge a l'estranger. Premi de Dibuix "Vescomte de Güell" al concurs “Victoriano Seix” del Reial Cercle Artístic de Barcelona.

Roma. 1955..png
5.jpg

1955. 

Viatja a Itàlia: Roma, NàpoIs, Assis, Florència, Venècia, Pàdua i Milà, fent estada a l’Acadèmia Espanyola de Roma. Exposa a Barcelona (Galeria Argos) i Reus (Sastreria Queralt). Accèssit a la  Medalla Pintores de África (Madrid).

 

1956.  

Primer premi del Concurs Provincial de Pintura de Reus.  Exposa a Santander (Dintel), Reus (Centre de Lectura) i Tarragona (Sindicat d’Iniciativa).

 

1957/1958.  

Es dedica al dibuix publicitari

 

1959. 

Estada a Paris. Exposa a Barcelona (Sala Busquets) i Reus (Centre de Lectura)

Primera Medalla del Concurs Nacional de l'Ajuntament d'Amposta i Primer Premi del Concurs Internacional de Tossa de Mar.

 

1960. 

Exposa a Castelló (Galeries Bernad), a Ia Nacional de Belles Arts, a Barcelona (Galeries Mirador), i a Ia Sala Baylo de Saragossa.

1961.               

Segon Premi a la IV Exposició Biennal d'Art de l'Ajuntament de Montblanc. Exposa al Círcol Artístic de Reus.

 

1962. 

Primer premi de pintura i Medalla d'Or al Primer Saló de Gràcia, organitzat pel Foment Gracienc de les Arts      (Barcelona) i Premi Ciutat de Reus en la primera convocatòria per l'Ajuntament de Ia ciutat dins el XXIV Saló d’Artistes Locals, per l’obra Café Glaciar. Exposa a Bilbao (Sala ArtHogar) i València (Galeria Estil). Participa a l’Exposición Nacional de Bellas Artes de Madrid. Premi Nacional de pintura a la XXI Exposició Nacional de Belles Arts celebrada al Museu de Badalona, per Paisatge de Cornudella. Menció honorífica al VI Concurs de Dibuix Victoriano Seix.

1963.

Viatja a Ginebra. Segon Premi a la V Exposició Biennal d'Art de l'Ajuntament de Montblanc, per Paisatge de la Riba. Finalista de la Medalla Morera de Lleida. Menció honorífica al III Concurs de Pintura de Sant Pol de Mar. Col·lectiva d’artistes catalans a la galeria Fontainebleau de Nova York.

 

1964.  

Exposa a Barcelona (Grife & Escoda). Viatja a Paris.

6.jpg
7.jpg

1966.   

Medalla "Maria Vilaltella" del Cercle de Belles Arts de Lleida; Segon Premi al Concurs de Pintura de l'Ajuntament  d'Olot.

Exposa a Bilbao (ArtHogar) i a Barcelona (Grifé & Escoda).

 

1967.   

Premi Extraordinari de la Federació Espanyola de Futbol en la I Biennal

“El deporte en las Bellas Artes” de Barcelona. Convidat al IX Concurs Internacional de Dibuix de la Fundació Ynglada-Guillot. Exposa a Reus (Centre de Lectura).

 

1968.   

Primer Premi i Medalla d'Or al I Concurs de Pintura "Cala Canyelles" organitzat per

l'Ajuntament de Lloret de Mar. Exposa a Barcelona (Grifé & Escoda).

Edició personal de llibret-catàleg en tres idiomes. Realització i donació del Tríptic de Sant Joan per a l’ermita de Sant Joan del Codolar.

1969.   

Primer Premi a la I Setmana d'Art de Morella (Maestrat). Exposa a Lleida (Sala Maria Vilaltella del Cercle de Belles Arts) i a Palma de Mallorca (Dera). Realitza una sèrie de litografies per la The Collectors Guild Ltd. De Nova York.

1970.               

Viatja a Normandia (França) i exposa a Barcelona (Grifé & Escoda).

Medalla de bronze al concurs de dibuix “Victoriano Seix”, del Reial Cercle Artístic.

 

1971. 

Primer Premi i Medalla d'Or al VI Concurs "Vila de Palamós". Exposició commemorativa de 30 anys de pintura a Reus (Centre de Lectura)

 

1972.               

Viatja a Segovia i exposa a Barcelona (Grifé & Escoda).

 

1973.               

Exposa a Palma de Mallorca (Dera). Viatja a Ia Catalunya Nord i a Bretanya. Participa al I Saló d’Artistes Catalans a la Grifé & Escoda.

 

1974.   

Exposa a Reus   (Anquin's) i viatja a Salamanca, Paris i Moret sur Loing.

1975.   

Viatja a Holanda i exposa a Mallorca (Dera), Vilanova i la Geltrú (Prisma) i Barcelona (Mitre Gallery). Col·lectiva “Pintors de la Cova del Drac” al mateix local.

8.jpg
9.jpg

1976.

Segon Premi "Pueblos y Paisajes de España" de la Fundació Estrada Saladich. Viatja a Londres, Grenoble, Catalunya Nord i Venècia. Exposa Castelló (Sala Aryce).  Col·lectives "Peintres d'Espagne catalane" a Grenoble (França) i “La Punyalada-76” a Barcelona (Madei Sala d’Art).

 

1977.  

Exposa a Reus (Galeria Anquin's) i a Sitges (Galeria El Centauro).

Artista convidat al "Salon des Beaux Arts" de Paris (Grand Palais) i al "VII Salon du 8 decembre" (Avignon). Col·lectives “Peintres d’Espagne Catalane” a França (Lyon i Saint Etienne)  “Maestros catalanes contemporáneos” a Saragossa (Caja de Ahorros de Zaragoza).

 

1978.   

Exposa a Madrid (Sala Nonell), Tortosa (Galeria Gamma), Barcelona (Estudi Bozenna) i Grenoble (Hotel Alpha de Meylan). Viatja a la Bretanya francesa. Col·lectiva “17 Pintors a l’entorn del blanc” a La Pinacoteca.

1979.

Exposa a Barcelona (La Pinacoteca), Granollers (Galeria AB), Reus (Anquin’s) i Sant Pere de Ribes (Valentí). Presentació a Bay Sala de Bilbao del llibre “Morató Aragonés”, dins la col·lecció "Maestros  Actuales de la pintura y escultura catalanas" de La Gran Enciclopedia Vasca. Col·lectiva “Maestros de la pintura catalana” a Bilbao (Bay Sala). Col·lectiva “Barcelona vista per deu artistes”

1980.               

Exposa a I'Ajuntament de Cornudella, Bilbao (Bay Sala) i Lleida (Cop d’Ull). Primer Premi del Concurs de Pintures de Petit Format organitzat per la Galeria Kreisler de Barcelona. Viatja a Mallorca. És convidat a participar en l'exposició de dotze pintors catalans al Museu Reina Sofia d'Atenes (Grècia), patrocinada pel Centre de Cultura Mediterrània.

1981.   

Viatja a Paris. Exposa a Palma de Mallorca (Dera), Madrid (Círculo Catalán), Tortosa (Gamma) i La Pobla de Cérvols (Biblioteca Centre Cultural). Exposició i presentació a la galeria Comas de Barcelona de Ia miscel·lània que Ii dedica la Fundació d'Història i Art Roger de Belfort. Obté l’Accèssit al Premi de pintura "Centenari de La Vanguardia"(Comas).

Exposició antològica a I'Anquin's de Reus -Pintures i dibuixos 1939-1981-. Adquisició d'una obra per part de I'Ajuntament de Reus.

Pinta un Sant Bru per a I'ermita de Sant Joan del Codolar, ofert per un descendent del poble de Cornudella.

Honfleur. 1981..tif
Siurana, 1974..jpg

1982.

Exposa a Tortosa (Gamma), Sitges (Foz, amb temes de Cornudella), Granollers (AB), Barcelona (Comas), Sala Palafrugell Art i col·lectiva "4 pintors catalans" amb Cruañas, Griera i Vives Fierro a La Corunya (Castro) i Vigo (Novecento). Exposa a la Kreisler de Madrid amb el Grup Passeig de Gracia i audiència de la Reina Sofia. Exposició “Maestros actuales de la pintura catalana” a Gijón (galeria Bellas Artes).

 

1983.               

Exposició a la galeria El Carme de Vic i galeria Comas de Barcelona.

1984. 

Exposicions a Reus (Anquin's), Sant Pere de Ribes (Sala Valentí) i Cornudella de Montsant. Exposició al Fons Internacional de Pintura de Barcelona, que el fa Soci Honorari. Rep la Medalla dels Amics dels Museus de Grenoble.

1985.

Exposicions a les galeries Kreisler de Barcelona i de Madrid. És el Convidat d 'Honor de la VII Fira del Dibuix de Granollers, que edita un catàleg commemoratiu amb textos de M. Elena Morató.

1986.

Exposició a la galeria El Carme de Vic. Viatja a Venècia.

És autor del cartell anunciador del VIII Parc Infantil de Nadal de Reus.

Pinta el quadre "Mercat del dilluns" per encàrrec de la Cambra de Comerç i Indústria de Reus amb motiu del seu centenari.

 

1987.

Exposició commemorativa dels seus 50 anys de pintura a la galeria Anquin's de Reus. Rep la "Paleta d'Or" de Ia galeria Anquin's. Exposa a Palma de Mallorca (Dera), Sant Cugat del Vallès (Febo ) i Granollers (AB). Viatja a Paris i Reims convidat per la casa Henri Abélé (edició especial d’etiquetes de xampany amb dibuix seu)

 

1988.  

Exposa a Barcelona (La Pinacoteca).

Artista convidat a l'exposició de Nadal de la galeria Anquin's de Reus.

França. Anys 80..jpg
13..jpg

1990.              

Homenatge a Morató Aragonès de la galeria Anquin’s al XVIII Saló de Maig i exposició a Ia galeria.

 

1991.               

Exposa a Vic (El Carme).

1992.              

Exposa a Barcelona (La Pinacoteca) i Cornudella de Montsant (sala de I'Ajuntament).

Exposa amb la seva filla Ma Elena a la galeria AB de Granollers.

Pinta el quadre "La  sardana", que figura en varies exposicions itinerants organitzades per Ia Fundació Universal de Ia Sardana.

 

1993.

Exposa a Torredembarra (Conxa López). Participa a la 45 Frankfurter Buchmesse.

1994.   

Exposa a Madrid (Kreisler), Sitges (Àgora-3), Vic (El Carme) i Sant Cugat del Vallès (Rusiñol).

1995.

El Reial Cercle Artístic de Barcelona el nombra al mes de març Soci de Mèrit. Exposa a Barcelona (Gal-Art). Primer Premi al Concurs de Pintura de l'Agrupació Mútua.

1996.

L'Ajuntament de Reus Ii concedeix la Medalla d'Or de la Ciutat.

Homenatge a Morató Aragonès dels Amics de Gaudi de Reus.

Fa donació d'un Ilegat d'obres representatives de la seva trajectòria destinades als museus de Reus. L'Ajuntament de Reus obre les seves portes al públic amb motiu de l'exposició pública de les dites obres.

1997.

Exposició antològica dels seus   60 anys de pintura -1937-1997- a la galeria La Pinacoteca de Barcelona. Exposa a Reus (Anquin's) i Tortosa (Gamma).

 

1998. 

Viatja a Paris. Exposició antològica a Cornudella de Montsant (sala de I'Ajuntament).

 

1999.         

L’Ajuntament de Cornudella de Montsant el nombra Fill Adoptiu.

2000. 

La Fundació d’Història i Art Roger de Belfort li atorga el Premi d’Honor per la seva trajectòria.

14.jpg
16.jpg

2003.              

Exposa a Cornudella de Montsant (Sala de l’Ajuntament).

2005.              

Exposa a Sant Cugat del Vallès (Espai Lluís Ribas). Exposa amb les seves filles M. Elena i Eulàlia a Barcelona (Galeria Arnau)

2006.

Exposició “Dos pintors, dues mirades” a l’Anquin’s de Reus, amb Ramon Aguilar Moré.

2006. 

Mor el 5 de maig de 2006 a Barcelona i és enterrat al cementiri de Cornudella de Montsant.

* quan no s’especifica, es tracta d’exposicions individuals. Les exposicions col·lectives estan sempre especificades.

Les exposicions pòstumes es recopilen apart.

bottom of page